úterý 30. srpna 2016

RC recenze: Zlato Arkony 2

Výsledek obrázku pro Zlato arkony 2 čierný roganVýsledek obrázku pro Zlato arkony 2Autor: Juraj Červenák
Počet stran: 360
Série: Černý Rogan
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Brokilon

Rok vydání ČR: 2013
>> Proč vám to trvalo tak dlouho?<< zahřmělo jim v hlavách. >>Moknu tady jako hadr na plotě! Úplně mi to posere dramatický nástup!<<
Vyděšeně ucouvli. Včetně Slavogosta. Ten se ale rychle nadechl a zvedl luk. 
>>To bych ti neradil, Vlčane. Někteří už to zkoušeli, a řekl bych, že byli lepšími střelci než ty. Ale ejhle, pořád jsem tady, živý a zdravý.<<
"Do prdele," ulevil si Fargrim. "Co je zač?" 


Na Černého Rogana s jeho vlčím společníkem čekají další dobrodružství v podobě osvobozování Arkony. Boj proti Aelfům je krutý a vyžádá si spoustu obětí a vítězství vůbec není jasné. 

Shromažďování sil a spousta nelítostných bojů, tak se vyznačuje pokračování Zlata Arkony. Aelfové se nebojí zatáhnout do války mytologické bytosti a naši hrdinové se budou muset hodně ohánět, aby splnili úkol, který si předsevzali. Ale naštěstí i oni mají několik trumfů v rukávu, co se nebojí vytáhnout.

Výsledek obrázku pro Zlato arkony 2
zdroj

Na pokračování úžasného prvního dílu jsem se hodně těšila. Říkala jsem si, zda má autor, po tak vysoké laťce, kterou nasadil po Zlato Arkony 1, ještě co nabídnout a světe div se, tohle se mi líbilo ještě mnohem víc.

Výsledek obrázku pro bílý havran
zdroj
Všichni milovníci akce zbystřete, protože tohle je ideální kniha pro vás! Celý příběh Zlata Arkony 2 je totiž jedna velká jízda. Nejenom, že se můžete těšit na několikastránkové souboje, které jsou skvěle popsané, až budete mít pocit, že se vám všechny scény přehrávají přímo před očima, ale kromě toho dostanete také pořádnou dávku krve, bodání do zad a nečekaných smrtí.
Juraj Červenák si totiž nebere servítky, svůj příběh podává drsně a vykresluje ho ve všech jeho krvavých barvách.
O to lepší je i fakt, že autor zvolil pro svůj příběh několik pohledů, které postupně střídá, takže vám neunikne žádné dění a vy můžete sledovat strasti a slasti jednotlivých  postav.
Výsledek obrázku pro goryvladStejně jako v předchozím díle i tady musím pochválit originalitu Červenákových nadávek, které pobaví a odlehčí tak atmosféru neustálých bojů. Když už jsem u těch věcí, které vás pobaví, nelze nezmínit postavu Goryvlada, který si získá vaše srdce všelijakými hláškami, i když tentokrát jich bylo o něco méně, než v předchozím díle.
Celkově při čtení brzy zjistíte, že autor má celý příběh skvěle promyšlený a veškeré mystično je v něm výborně zakomponované a všechno dává perfektní smysl, aniž by v příběhu byl přehršel popisů. Zkrátka a dobře, Zlato Arkony 2 vás chytne už od začátku a jen tak vás nepustí.
Ale kdybych přeci jen musela něco vytknout, byl by to opět zmatek ve jménech. Nevím, zda je to jen můj problém, ale ze začátku příběhu jsem měla problémy zapamatovat si kdo je kdo a čí pán to je. Ale to je jen maličký detail v jinak dokonalé knize.

Knihu můžu doporučit všem, kteří se nebojí pořádné akce a nějaké té kapky krve. Jak už jsem napsala výše, je to jedna velká jízda, která chytne a už nepustí.

Za poskytnutí recenzní e-knihy mnohokrát děkuji nakladatelství Brokilon.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.


HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 5/5

2 komentáře:

Za každý váš komentář děkujeme :)