pátek 11. prosince 2015

RC recenze: Zakázaná přitažlivost

Zakázaná přitažlivostZakázaná přitažlivostAutor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 304
Série: Bavettovi
Díl v sérii: třetí
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2014
Hezká. Řekl o knížce, že je hezká. Ani si nepřečetl anotaci. Pěkně mě vytočil, ale snad si toho nevšiml. Ignorant jeden. Vsadím se, že jeho nejoblíbenější čtení jsou pornočasopisy. A v telce kouká na fotbal a tisící opakování Pobřežní hlídky. Blbeček.


Senátorova dcera, která se chce osamostatnit dostane hrozivého bodyguarda, kterému začne přezdívat plyšák? No, proč ne, jsou to prostě Bavettovi, jak je známe.

Senátorova dcera Emily se odstěhuje do New Yorku, ale i tam je vypátrána a přivezena zpět k otci, který s ní udělá dohodu. Buď se vrátí domů nebo zůstane pod ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho. Ale ani jeden z obou zúčastněných z nastalé situace nemá zrovna radost, proto se provokují, aby to jeden z nich vzdal. Ale jak už to tak bývá, takovéhle škádlení se vždy mění v něco víc. Může ale takový vztah fungovat? 
Tuhle sérii jsem si oblíbila už od prvního dílu, tak jsem se těšila, až se mi třetí, závěrečný dostane do rukou. A jak jsem se na Zakázanou přitažlivost tvářila?

zdroj
Pokud jste četli předešlé díly, tak už víte, že můžete čekat velmi sympatický styl psaní, který vás naprosto uchvátí. Nechybí zde ani autorčin obvyklý humor, který vás bude doprovázet po celou dobu příběhu. Dokonce i chuť praštit hlavní postavy po hlavě, když se chovají naprosto nelogicky, pořád zůstává a dodává knize patřičnou šťávu.
Opět můžeme, díky střídání pohledů, nahlédnout do hlav hlavních postav a užívat si jejich myšlenky, které jsou většinu času velmi úsměvné.
Co se ale změnilo oproti minulým dílům je, že už je to mafiánská série úplně bez mafiánů a upřímně? Skoro i bez Bavettů, ale kupodivu to knize nijak zvlášť nevadí.
Spíš si autorka mohla víc vyhrát se zapojením psychopata do příběhu. Na můj vkus ho tam bylo poměrně málo. Což souvisí i s koncem knihy, který mě dost zklamal, protože se všechno vyřešilo až moc rychle a jednoduše. Nebylo by na škodu, kdyby nás ještě autorka potrápila nějakým pořádný dramatem na závěr. Přeci jenom, jedná se o poslední díl této série... což je na druhou stranu škoda, protože by mi vůbec nějaký další díl nevadil. I když se v každé knize Bavettových děje v podstatě to samé, přesto všechny tři knihy stojí za přečtení a je velká pravděpodobnost, že se vám série velmi zalíbí.

Takže pokud jste ještě neměli čest setkat se s touhle sérií, rozhodně vám ji doporučuji vyzkoušet, opravdu si nemyslím, že byste byli zklamaní. A ti z vás, kteří četli předešlé díly, vám je určitě jasné, že ani Zakázanou přitažlivost nesmíte nechat ležet ladem. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 4/5

4 komentáře:

  1. Bavettovi jsou úžasní, mám moc ráda tuhle knižní "sérii" vždy se u toho skvěle pobavím, doufám, že brzy přijdou další díly, už mi docela chybí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky bych další díly brala všema deseti :D

      Vymazat
  2. Možná se nejedná o poslední díl ;) Káťa říkala, že má v hlavě nápad na knihu o Kevinovi, což by bylo naprosto boží, ale vzhledem k tomu, že má nápadů na knihy hrozně hodně, těžko říct, kdy se Kevina (a jestli vůbec) dočkáme, ale moc bych si to přála :)
    Jinak super recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak doufám, že se o poslední fakt nejedná, klidně bych si přečetla i další díly :D Tak to už si to přejeme minimálně dvě :D
      Děkuji :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)