pondělí 26. října 2015

RC recenze: Ledová past

Autor: Shannon Hale
Počet stran: 184
Série: Spirit Animals
Díl v sérii: čtvrtý
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2015
Abeke přerušila hlasitá rána. V místě, kde předtím stála, led puknul. Všichni utíkali pryč, jenže prodlužující se prasklina postupovala rychle a Tárik v okamžení zmizel. 
Conor spatřil, jak si Ardujové lehají na břicho, a tak udělal totéž. Abeke a Rolan ho následovali. Essix látala nad dírou v ledu a vřískala. Na jasně modré vodní hladině nebylo nic vidět. 


Všude led, sníh a hlavně zima, před kterou neochrání ani tlusté kožichy. Přesně tam se vydává skupina kamarádů se svými spirituálními zvířaty, aby zažili další dobrodružství a byli zase o kousek blíž záchraně Erdasu. 

Skupina přátel se opět vydává hledat velkého strážce, aby od něj získali talisman. Tentokrát je ale čeká nelehký úkol, jelikož musí čelit lední medvědici Suce, který by se měla nacházet na zasněženém a ledem pokrytém okraji světa.
Naši skupinu čeká vesnice plná tajemství a záhad a samozřejmě jim cestu ztíží i všudypřítomní pronásledovatelé, kteří mají stejný cíl.

zdroj

Sice už nějaký ten pátek nepatřím do cílové skupiny téhle knihy, ale přesto se téhle série nemůžu nabažit. Pokud chcete vědět proč, pokračujte ve čtení recenze.

Stejně jako u předchozích dílů, vás takhle obálka zaujme už na první pohled, protože ta obálka je naprosto dokonalá. Ale obálka není to hlavní, proč mám tuhle sérii tak ráda.
zdroj
Spirit Animals píše hned několik autorů, kteří si mezi sebe rozdělili jednotlivé díly a já nedokážu přestat obdivovat to, jak jsou synchonizovaní. Ať už hlavní postavy píše kdokoliv, nepoznali byste, že to má na svědomí jiný autor, než ten, co psal první díl.
Co se týče konkrétně Ledové pasti, autoři se drží zavedeného základu příběhu, který spočívá v cestě pro talisman, snaha o jeho získání a nějaký ten průšvih na konec. Někomu to může připadat neustále to samé dokola a může si říct, proč by měl číst další díly, když už předem ví, co se bude dít. Důvod je jednoduchý, každý příběh z této série obsahuje zvraty a části, které vás upřímně překvapí.
V knize nechybí akce ani vtip a velkou roli hraje přátelství. Takže pokud máte rádi dětské příběhy a nevadí vám mladí hrdinové, rozhodně tuhle sérii vyzkoušejte.

Sice je kniha určená spíše pro děti, ale díky stylu, jakým je napsaná, nevidím důvod, proč by se nemohla líbit i těm dospělejším. Pokud máte rádi knihy, kde zvířata spolupracují s lidmi, je Spirit Animals jasná volba.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.



Shannon HaleShannon Hale (narozena 26. ledna 1974) je americká autorka young adult fantasy a beletrie.
Narodila se v Salt Lake City, kde navštěvovala základní školu. Své první knihy začala psát už ve věku 10 let. Rok a půl strávila na neplacené misionářské akci v Paraguayi, pak se vrátil do Spojených států a získala bakalářský titul na University of Utah a magisterský titul tvůrčího psaní na University of Montana.
Její první publikovaná kniha, The Goose Girl, byla mnohokrát odmítnuta až nakonec byla vydána v roce 2003. V roce 2004 byl vydán její druhý román, Enna Burning, který je volným pokračování The Goose Girl. Třetí díl, River Secrets, byl vydán v září 2006. Do té doby Shannon získala řadu ocenění.
Shannon doposud napsala tři romány pro dospělé - Austenland – V zemi Jane Austen, Midnight in Austenland (Půlnoc v Austenlandu) a The Actor and the Housewife. Společně se svým manželem Deanem také vydala grafický román, Rapunzel's Revenge.
Shannon má čtyři děti - syna Maxe, dceru Magnolii a dvojčata Dinaha a Wrena. Momentálně bydlí společně s manželem a dětmi v South Jordan, Utah.
(zdroj: http://www.databazeknih.cz/zivotopis/shannon-hale-56497)



HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

6 komentářů:

  1. Hrozně se na knížku těším :) Ale fakt nechápu, jak jsi ji mohla číst bez třetího dílu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou to docela šlo, bylo tam jenom pár spoilerů :D, takže vím, co mám ve trojce čekat :D

      Vymazat
  2. Páni, táto séria sa akosi rýchlo rozrastá :D Mám pocit, že len pred chvíľou vyšla jednotka a teraz už štvorka. Každopádne je super, že ťa aj tento diel dokázal zaujať a že sa ti páčil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala :D Líbil se mi, jako i ty předešlé :D

      Vymazat
  3. Já tuhle sérii sice nečtu, ale bráchovi se moc líbí :)
    Pěkná recenze

    walletofinfinity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, pokud máš ráda knížky pro děti, tak si myslím, že by se ti mohla líbit :D Mně se taky moc líbí :D
      Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)