sobota 27. prosince 2014

Recenze: Proklatý


Autor: Kevin Hearne
Počet stran: 288
Série: Kroniky železného druida
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Laser-books
"Pane O'Sullivane! Okamžitě nechte toho nemístného špičkování! Nechápu, jak někdo tak starý může být tak dětinský a neslušný. Zkuste se prosím zase soustředit na náš úkol."


Jestli hledáte nějakého autora, před kterým byste rádi smekli klobouk, tak americký spisovatel Kevin Hearne je přesně ten pravý, protože to, co dokáže vykouzlit na papíře, je něco naprosto neskutečného. Tolik hlášek z různých filmů či seriálů a najednou citace z Hamleta? Nad tím prostě zůstává rozum stát.
Ale dost už o autorovi, přišla řada na oblíbeného Attika, který kolem sebe střílí hláškami, jenž mu snad nikdy nedojdou. Kdo četl první díl, určitě mi dá za pravdu, že je to jedna z nejvtipnějších postav v knižním světě a pokud se pustí do rozhovoru s Oberonem, jeho irským vlkodavem, nic se této dvojici nevyrovná.
Bohužel, v tomto díle si užijeme Oberona podstatně méně, protože ho Attikus ze svých nebezpečných dobrodružství vynechává.
Tentokrát hlavní hrdina nebude mít co dělat s pomstychtivým bohem, nýbrž s bandou německých čarodějnic, které mu doslova zatopí. Samozřejmě se zde nachází i spoustu vedlejších dějových linií, takže se opět můžete těšit na otravného a vševidoucího souseda Semerdjiana. Prostě je na co se těšit.

Konečný verdikt: 

I když mám Attika ráda, tento díl byl poněkud slabší, než ten předešlý. Všechno je skvělé, jako minule, až na to, že druhý díl se mi zdál víc okecávající, než akční, ale stále se to dá vydržet. Navíc všechny vtipné scénky tuhle malou výtku bez váhání převálcují. Takže kdo se chcete zasmát, tak doporučuji přečtení, protože dle mého názoru, takhle kniha za to stojí.  

Hodnocení:

Kniha: ♥ ♥ ♥  ♥

Obálka:  ♥ ♥ ♥ ♥ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)