sobota 27. prosince 2014

Cestování časem

Jelikož jsem nedávno dočetla jednu knihu o cestování v čase, rozhodla jsem se napsat článek o podobných knihách či sériích, jako jsem posledně psala o těch s tématikou upírů (zde).
Takže kdo máte rád cesty v čase, tak s chutí do toho. Třeba vám zrovna nějaká z tohoto seznamu padne do oka :)


Jako první sérii, kterou všude doporučuji , bych uvedla Drahokamy od německé autorky Kerstin Gier. Série obsahuje tři knihy a podle mého názoru jsou dobře propracované, například se něco stane v prvním díle a vysvětleno to je až ve třetím.
Děj je převážně romantický (chvílemi až naivní láska), ale přesto si mě takhle série získala a já se k ní ráda vracím.
Protože je to poměrně známá série, tak nevím, jestli vám mám psát o čem je... Ale že jste to vy, tak já vám to tedy ve zkratce řeknu.
Příběh se točí kolem šestnáctileté Gwendolyn, která vidí duchy a má být součástí jednoho proroctví. Po první cestě časem se dostává do organizace, která má za úkol sebrat kapku krve každému, kdo umí skákat do minulosti. A tak se Gwen musí naučit hodně historie, různé tance a přizpůsobit své chování.
Také se zamiluje do staršího cestovatele časem Gideona, který jí později pomáhá přijít různým věcem na kloub, například tomu, kdo je v příběhu ten hodný a kdo ten zlý.
Rozhodně tuto sérii doporučuji těm, kdo ji nečetli a ti, co četli mi určitě dají za pravdu, že stojí za to.
Opět třídílná série, ale tentokrát určená spíše mladším čtenářům. Abych pravdu řekla, já z ní moc nadšená nebyla. Kdybych ji četla tak před deseti lety, určitě by můj vztah k ní byl lepší, ale narazila jsem na ni nedávno.
Ale to je jen můj názor, znám lidi v mém věku a těm se kniha líbila, tak je možné, že prostě jenom mě nesedla. Ale už nebudu zdržovat a radši se podíváme na děj:
Bohyně Lathenia chce na Zemi vyvolat chaos, a proto se snaží měnit historii, v čemž ji má zabránit "dětský" tým strážců času, pod vedením Latheniina bratra. A tak se strhne třídílná bitva o tom, kdo získá nadvládu nad Zemí. Strážci v průběhu střídají strany a každý díl je z pohledu jiné dvojice.
Omlouvám se za tak useknutý děj, ale moc si z té knihy nepamatuji, ale vím, že pár zvratů, na které se můžete těšit, tam bylo.
Strážci minulosti, série, kterou zrovna čtu. Po prvním díle bych řekla, že je celkem povedená. V současnosti vyšel třetí díl.
Opět je tu více hlavních hrdinů (kolem patnáctého roku) a stejně jako v předchozí sérii, se strážci snaží udržet minulost téměř beze změny, ale jejich úsilí jim kazí přívrženci Zeldtových, jenž se snaží vyvolat apokalypsu na Zemi.
Na knize se mi líbilo, jak je vysvětleno samotné cestování časem a spousta záhad, jenž se v příběhu nachází, takže kdo má rád tohle téma, doporučuji.

Další sérií, která by tu podle mě neměla chybět je Rozděleni časem. Bohužel jsem se k těmto knihám ještě nedostala, proto jsem nucena dát sem popis děje z Databazeknih.cz:
Přítomnost, rok 2009.
Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.
Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci?
Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa.
Jelikož v tomto tématu teprve zkouším vodu, radši už tento článek ukončím. Ale mám pár otázek na vás :)
Máte rádi tenhle typ knih? Zapomněla jsem na nějakou knihu/sérii, která by tu podle vás neměla chybět?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)